Επικοινωνία
go creations black go creations white
26610 43434 [email protected]
[email protected]
26 Μαρ, 2020

COVID-19 & Hλεκτρονικό εμπόριο – Έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Author

Αλέξης Κορωνάκης - Ασπιώτης

Marketing

Share

Time 3

Στις 18 Μαρτίου, Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A ξεκίνησε έρευνα για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα με την υποστήριξη των Best price, Skroutz και την ευγενική χορηγία του e-satisfaction.

Στην έρευνα με διάρκεια 18/03 – 21/03 συμμετείχαν 307 επιχειρήσεις τόσο από τα Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα όσο και τα μέλη του συνδέσμου.

Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών είναι ζωτικής σημασίας σε αυτούς τους καιρούς, καθώς οι περιορισμοί σε αρκετές χώρες μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στις διασυνοριακές πωλήσεις.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A πιστεύει ότι αυτές οι γνώσεις αποτελούν επίσης μια χρήσιμη πηγή πληροφοριών για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της ΕΕ και των εθνικών αποφάσεων για την υιοθέτηση της καλύτερης δυνατής προσέγγισης για έναν τομέα που μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτήν την κρίση.

Το 92% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι τρέχουσες συνέπειες της πανδημίας έχει ήδη επηρεάσει τις επιχειρήσεις ενώ οι κλάδοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι αυτοί των : Ειδών μόδας, αθλητικών, κοσμημάτων, ειδών σπιτιού, λευκών συσκευών.

Μάλιστα το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι λαμβάνουν σημαντικά λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με πριν.

Δείτε το infographic με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πηγή: http://www.greekecommerce.gr/

Tags

Share

Author

Αλέξης Κορωνάκης - Ασπιώτης

Marketing